Home
Doelstelling
Contact
Projecten
Gerealiseerd
Publicaties
Links
Contactformulier

 

                                                


 

Doelstelling

 

Eind jaren negentig werd al duidelijk dat ouderen er goed aan zouden doen om serieus na te denken over een laatste eigen woning.

De overheid dwingt deze senioren om langer thuis te blijven wonen en voor zichzelf te zorgen.

De bestaande woningmarkt kent als alternatief alleen het "appartement".

Echter, niet iedere oudere ziet dat als het ideale alternatief.

 

Dus moet je die ideale laatste woning zelf bouwen, liefst samen met anderen en op een daarvoor geschikte locatie.

 

Zo is Stichting Seniorenbouw Noord-Nederland ontstaan om hiertoe vervolgens initiatieven te nemen, zoals bij gemeentes zoeken naar geschikte locaties en geïnteresseerde ouderen uit die buurt bij elkaar brengen. Dan samen de plannen uitwerken voor een kleinschalig project, zorgvriendelijk, energiezuinig, onderhoudsarm en met veel privacy.

 

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap werd eerst door de provincie gesubsidieerd en mede daardoor kwam het eerste project aan Het Bildt in woonwijk Baggelhuizen in Assen tot stand.

Deze subsidie werd echter afgeschaft en door de recente woningmarktcrisis durfden particulieren zich niet meer te binden, tenzij de bestaande woning eerst was verkocht.

 

Daarom heeft de Stichting samenwerking gezocht en gevonden met ervaren, onafhankelijke en terzake kundige marktpartijen.

Door deze samenwerking is het mogelijk om aanloopkosten voor een nieuw project voor te financieren en hebben aspirant kopers de zekerheid dat een project doorgaat en zal worden afgebouwd.

 

UIt recent onderzoek onder de leden van de ANBO is gebleken dat mensen pas vanaf hun 70ste beginnen te denken over hun laatste woonsituatie. Vaak blijkt dit in de praktijk toch te laat. Geadviseerd wordt om hier rond je 60ste serieus aandacht aan te schenken.

 


 

Top

Stichting Seniorenbouw Noord-Nederland | info@seniorbouw.nl